Inspirerende Kunstavond bij Ramon Otting

Het atelier van de Vinkeveense kunstenaar Ramon Otting was de locatie waar dit jaar de Kunstavond plaatsvond. Het atelier is een voormalige hooizolder op het Kunsterf in Vinkeveen. Ramon is een succesvol kunstenaar, die zijn werk over de gehele wereld exposeert en verkoopt. Zijn werk is even uitbundig als hijzelf.

Hij gaf een gloedvol betoog over zijn leven, zijn inspiratiebronnen en zijn werkwijze. Hij heeft de grafische school als basisopleiding gevolgd. Hij werd grafisch ontwerper bij een drukkerij, vertrok als art director naar een reclamebureau, dat hij later met een compagnon overnam. De drang om te schilderen werd steeds groter; hij deed een avondstudie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en hij besloot het reclamebureau te verkopen. Hij trok door Texas en schilderde naar aanleiding van die trektocht veel Hopper-achtige schilderijen.

Hij werd full time kunstenaar. Via een kunstverzamelaar kwam hij in Zuid-Frankrijk in contact met kunsthandelaar Krikhaar, die de eerste aanzet gaf tot zijn commerciële succes. Hij bouwde zo een netwerk aan internationale relaties op. Galeries en verzamelaars.

Ramon maakt vooral expressieve landschappen en zeegezichten. Hij schetst in bloeiende velden in Frankrijk, in wijngebieden en aan zee. Hij maakt zijn werk in olieverf, maar verwerkt ook de aarde van de streek waar hij zijn inspiratie opdoet. Aan zee loopt hij met het schilderij de zee in en laat het zoute water en het zand invloed hebben op het uiteindelijke resultaat. Hij wist twee uur lang de aanwezige leden van Atelier de Kromme Mijdrecht te boeien. Vol inspiratie keerde men huiswaarts.

Zie meer op de site van Ramon: https://www.ramonotting.nl/


kan geen reacties worden gegeven.