Workshops


Workshops 2020-2021

Ieder seizoen bieden we een aantal workshops, meestal op zaterdagochtenden in 1, 2 of 3 dagdelen. Hieronder de workshops van dit seizoen. Voor prijzen zie het cursusprogramma. Minimaal 5 en maximaal 9 deelnemers kunnen meedoen. Aanmelden kan via mail aan leden@atelierdekrommemijdrecht.nl.Update 30-11

1) Workshop Ouder-kind
Zentangle & Bloemenzee Iza 17 & 24 oktober9p/ Gedaan
Zentangle & Bloemenzee IIza 16 & 23 & 30 januari4p/ Afwachten
Recyclenza 6 & 13 maart2p

2) Workshop Acryl pouring
Acryl Pouring I28-11 & 5-128p / Gedaan
Acryl Pouring IIDatum volgt

3) Workshop Powertex
Elandjema 14 december2p/ Vervallen
Afrikaanse m/vza 9 januari0p/ Vervallen
IJsvogelma 22 februari2p

4) Workshop Papier-maché
Papier-machéza 3 & 10 april0p1) Ouder-kind workshops


De ouder-kind workshop wordt al een aantal jaren georganiseerd. Voor een ouder en een kind (vanaf 8 jaar) of voor een ouder en 2 kinderen. De ouder kan uiteraard ook een verzorger of grootouder zijn. Dit seizoen bieden we 3x een workshop van 2 lessen, het eerste tweetal in oktober, in november volgt dezelfde workshop nogmaals. In maart bieden we een workshop met een ander onderwerp en docent.


Ouder-kind workshopZentangle-Bloemenzee


Zaterdagen 17 & 24 oktober 9:30-11:45
Wegens succes nog een keer op:
Zaterdagen 21 & 28 november 9:30-11:45

Moniek van Dijk zal de workshop in oktober verzorgen. Ze heeft een tweetal leuke onderwerpen gekozen. Het eerste idee is om met een zelf meegenomen foto op A-4 formaat en de techniek ‘zentangle’ samen 1 groot werk te maken zoals de voorbeelden hieronder. De foto kan in zwart-wit zijn of in kleur en met 1 of 2 personen.
Het tweede onderwerp is een bloemenzee op groot doek, ook 1 werk dat samen wordt gemaakt met acrylverf. Zie mooie voorbeelden hieronder. En doe vooral oude kleding aan!Ouder-kind workshop ‘Recyclen’


Zaterdag 6 & 13 maart 9:30-11:45
Ellen Stapper-Müller verzorgt de workshop van 2 dagen in maart.


Yes wecycle…
Dagelijks wordt er ongelofelijk veel weggegooid. De leefbaarheid van de wereld wordt ernstig bedreigd. Er drijven complete eilanden van plastic in de oceanen en op zelfs de meest onbereikbare gebieden in de wereld wordt plastic afval gevonden. Door onder andere afval te recyclen, verkleinen wij de afvalberg en gaan we duurzaam met materialen en grondstoffen om of geven ze een tweede leven door ze te hergebruiken.


Bij de ouder/kind workshop gaan we met allerlei afgedankte materialen aan de slag en maken er iets nieuws van.  Denk bijvoorbeeld aan gebruikte verpakkingsmaterialen tot kapotte spullen of dingen die verouderd zijn. (plastic doppen, metalen lipjes van drankblikjes, knopen, deurknopjes, stoommandjes, theezeefjes, tijdschriften fietsbanden, oude typemachine, afgedankt speelgoed etc.) dus begin maar vast met verzamelen van oude nog bruikbare spullen.

Bedenk wat je ermee kan doen, wat je ervan kan maken. kijk voor inspiratie op internet of Pinterest met de zoekterm ‘assemblage’,  laat je vooral inspireren. Hieronder enkele voorbeelden:


2) Acryl pouring workshop


Nieuw is de acryl pouring workshop, gieten met acrylverf in verschillende kleuren en diverse technieken. Vorig seizoen werd in een aantal blokken van 10 lessen de pouring techniek door docent Carin de Hondt voor gedaan, met deze workshop kun je een aantal technieken leren in de 2-daagse workshop.

Zaterdag 7 & 14 november 9:30-11:45
Ellen Stapper-Müller verzorgt de workshop.

Met deze workshop leer je een aantal pouring technieken, de eerste dag gaat het vooral om het aanleren van deze verschillende technieken en de tweede dag gaan we met de kennis en vaardigheid  een mooi werkstuk maken.

Je kunt daarbij kiezen uit verschillende onderwerpen bijvoorbeeld een bloemenpracht schilderij, maar een portret met acryl pouring geswiped haar is ook prachtig. Ook is een acryl pour heel geschikt om erover heen te schilderen.


3) Boetseren met powertex


In december, januari en februari staat wederom de powertex workshop op de kalender, 3x 2 lessen. In december gaat de groep een elandje maken, een Afrikaanse man of vrouw volgt in januari en het populaire ijsvogeltje sluit de rij in februari. Hieronder voorbeelden van de ijsvogel en de Afrikaanse man of vrouw, een voorbeeld van het elandje gaat volgen.

Al een drietal seizoenen geeft Angelique Streefkerk les bij AKM met powertex. Verschillende onderwerpen hebben de revue gepaseerd en er blijft animo voor deze bijzondere manier van het opbouwen en schilderen van een beeldje.

4) Workshop Papier-maché


Nieuw is de workshop met papier-maché.

Zaterdag 3 & 10 april 9:30-11:45
Ellen Stapper-Müller verzorgt de workshop.
De eerste dag wordt een beeld gemaakt, de tweede dag gaan we het beschilderen.

Workshop ‘Op Maat’

Met ingang van cursusseizoen 2019-2020 is het voor groepjes tot ongeveer 10 personen mogelijk een ‘Workshop op Maat’ in ons atelier te volgen. Dat kan zijn als onderdeel van een personeelsuitje, vrijgezellenfeestje of verjaardagsviering of welke gelegenheid dan ook.

Al naar gelang de wensen wordt er een docent of begeleider bij gezocht en wordt er materiaal verstrekt. Van deze wensen hangt ook het af te spreken ‘prijskaartje’ af.


De workshops kunnen worden gegeven op dagdelen waarop er geen reguliere cursussen zijn ingepland.