Workshops


In de loop van seizoen 2024-2025, vanaf september, worden nieuwe workshops gepland. Zodra bekend dan worden ze hier en op de homepage geplaatst.


Ieder seizoen bieden we een aantal workshops, meestal op zaterdagochtenden in 1, 2 of 3 dagdelen. Hieronder de workshops van dit seizoen 2023-2024. Minimaal 7 en maximaal 12 deelnemers kunnen meedoen. Aanmelden/info via mail aan leden@atelierdekrommemijdrecht.nl.

Workshops januari / februari 2024

Aanmelden of info via mail aan: leden@atelierdekrommemijdrecht.nl

OUDER en KIND – Thema: Dieren
Zaterdag 18 november 2023 9:30-11:45u
Docent: Moniek van Dijk
Kosten: 2 personen 30 euro / 3 personen 40 euro – inclusief materiaal

De ouder-kind workshop wordt al een aantal jaren georganiseerd voor een ouder en een kind (vanaf 8 jaar) of voor een ouder en 2 kinderen. De ouder kan uiteraard ook een verzorger, leuke oom of tante of grootouder zijn. In deze workshop kun je samen met de ouder je favoriete dier schilderen, de docent Moniek van Dijk heeft een map vol met voorbeelden maar je kunt ook zelf een tof voorbeeld meenemen. Minimaal 7, maximaal 12 personen kunnen meedoen. Aanmelden kan via mail aan leden@atelierdekrommemijdrecht.nl.Powertex – Dikke dame
Vrijdag 26 januari 2024 9:00-12:30u
Materiaal €47,50 pp (kosten docent €75,00) = €60 pp
Meer info volgt

Powertex – Uiltje
Vrijdag 9 februari 2024 9:00-12:00u
Materiaal €40pp (kosten docent €65,00) = €55 pp
Meer info volgt|

Powertex – Kip
Vrijdag 1 maart 2024 9:00-12:30u
Materiaal kosten .. (kosten docent €75) = .. pp
Meer info volgtEerdere Workshops van vorige seizoenen

 • PAPIER MACHE schaal
  2x zaterdag 17 en 24 september 2022 9:30-12:30 
  Docent: Ellen Stapper Muller
  Kosten: € 30.00 pp inclusief materiaal
  Neem je eigen glazen schaal mee, die gebruiken we als mal. In de 1e les maken we de schaal van papier mache. Vervolgens gaan we de 2e les de schaal beschilderen met acrylverf en lakken we de schaal af met vernis. 
 • Schilderij aan de muur in twee en half uur! 
  Zaterdag 22 oktober 2022 9:30-12:00
  Docent: Moniek van Dijk
  Kosten: € 25,00 pp incl. materiaal 
 • JEUGDWORKSHOP spijkerschilderij (vanaf 8 jaar)
  Herfstvakantie: Woensdag 26 oktober 2022 14:00-16:30u
  Docent: Ellen Stapper Muller 
  Kosten: € 15.00 pp incl. materiaal
  Neem je eigen 🔨 hamer mee en ga lekker creatief aan de slag: maak een mooi spijkerschilderij. De materialen: een plankje, spijkers en katoen zijn bij deze workshop inbegrepen.
 • OUDER en KIND – Thema: Herfst
  Zaterdag 29 oktober 2022 9:30-11:45u
  Docent: Moniek van Dijk
  Kosten: 2 personen 30 euro / 3 personen 40 euro – inclusief materiaal
 • Maak je eigen ACRYL POURING vaas
  Zaterdag 5 november 2022 9:30-12:30u
  Docent:  Ellen Stapper Muller
  Kosten € 17.50 pp  
  Ervaring is niet  nodig! Neem een glazen vaas mee die je als basis kunt gebruiken. De docent zorgt voor de overige materialen. In één les decoreren we de vaas met een uniek acryl pour effect. 
 • BOEKJE maken
  Zaterdag 12 november 2022 – Tijd: 9:30-11:45
  Docent: Moniek van Dijk
  Kosten: € 22.50 inclusief materiaal
  Maak een mooi notitieboek voor al je aantekeningen & inspiraties. Ontwerp je eigen kaft en ga aan de slag met de aanwezige materialen. Jouw boekje heeft verwisselbare bladzijden waardoor je het voor vele doelen kunt gebruiken. 
 • Powertex workshop kolibrie op natuursteen sokkeltje
  Maandag 14 november 2022 9:15-12:30u
  Docent: Angelique Streefkerk 
  Kosten: 55 euro

  Het figuur staat op een natuursteen sokkeltje en is voor binnen of buiten. Voor alle materialen wordt gezorgd door de docent, Angelique Streefkerk. Je werkt met powertex. Laag voor laag bouw jij je creatie op en na afloop heb je een mooi, eigen gemaakt kunstwerk. Om mee te doen heb je geen ervaring nodig, deze workshops zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Trek een schort en kleding aan waar klei en verf op mogen komen. Neem een klein doosje / oude handdoek mee waarin het beeldje na afloop meegenomen kan worden. Bij latex allergie graag zelf handschoenen meenemen.
 • Powertex workshop ijsvogeltje op tuinpin
  Maandag 21 november 2022 9:15-12:30u
  Docent: Angelique Streefkerk
  Kosten: 49,50 euro

  Je maakt in 1 middag een mooi kunstwerk van powertex. Het figuur staat op een lange pin die je in de grond kunt steken. Laag voor laag bouw jij je creatie op en na afloop heb je een mooi, eigen gemaakt kunstwerk. Leuk voor in de tuin of geef het weg als heel persoonlijk December cadeau! Om mee te doen heb je geen ervaring nodig, deze workshops zijn geschikt voor beginners en gevorderden. De docent, Angelique Streefkerk zorgt voor alle materialen. Trek een schort en kleding aan waar klei en verf op mogen komen. Neem een klein doosje / oude handdoek mee waarin het beeldje na afloop meegenomen kan worden. Bij latex allergie graag zelf handschoenen meenemen.
 • JEUGDWORKSHOP spijkerschilderij (vanaf 8 jaar)
  Voorjaarsvakantie: Woensdag 1 maart 2023 14:00-16:30u
  Docent: Ellen Stapper Muller
  Kosten: € 15.00 pp inclusief materiaal
 • OUDER en KIND – thema volgt
  Zaterdag 4 maart 2023 9:30-11:45u
  Docent: Moniek van Dijk 
  Kosten: 2 personen 30 euro / 3 personen 40 euro – inclusief materiaal 
Workshop ‘Op Maat’

Met ingang van cursusseizoen 2019-2020 is het voor groepjes tot ongeveer 10 personen mogelijk een ‘Workshop op Maat’ in ons atelier te volgen. Dat kan zijn als onderdeel van een personeelsuitje, vrijgezellenfeestje of verjaardagsviering of welke gelegenheid dan ook.

Al naar gelang de wensen wordt er een docent of begeleider bij gezocht en wordt er materiaal verstrekt. Van deze wensen hangt ook het af te spreken ‘prijskaartje’ af.


De workshops kunnen worden gegeven op dagdelen waarop er geen reguliere cursussen zijn ingepland.
 

Schilderij aan de muur in 2,5 uur! 


Op zaterdagochtend 15 april van 9:30 tot 12:00u kun je een schilderij maken onder leiding van AKM docent Moniek van Dijk (zie Onze Docenten). Het materiaal is inbegrepen: een mooi wit doek in verschillende maten, acrylverf en kwasten. Ook koffie, thee of limonade horen er bij. De kosten zijn 25 euro per persoon en aan het eind van de workshop ga je naar huis met een mooi kunstwerk voor opa, oma, vriend of vriendin, of voor bij jezelf aan de muur. Moniek heeft mappen vol met voorbeelden, hieronder een kleine greep.
Meld je aan via mail aan via leden.atelierdekrommemijdrecht.nl

Kerstvakantie workshops

In de kerstvakantie organiseert AKM een paar kleine fijne workshops. Minimaal 5 en max 9 personen kunnen meedoen. Een klein maar fijn creatief uitje voor wat afleiding in coronatijd, het AKM atelier is ingericht met tekentafels op anderhalve meter afstand. De workshops zijn goed te doen voor kids vanaf 8 jaar, kom met je vriendje of vriendinnetje, maar een ouder of oma/opa is natuurlijk ook helemaal gezellig. Het is van half 10 tot 12 uur op de volgende dagen:


Dinsdag 22-12, kerstkaarten maken olv Moniek van Dijk, woensdag 23-12 kerstornamenten maken met Ineke van de Water. Dinsdag 29-12 ‘Acryl op houten plank’ met docent Moniek en woensdag 30-12 de laatste workshop ‘Collage à la Matisse’ van Ineke.

Kosten 30 euro/persoon, materiaal & limonade/thee/koffie is inbegrepen.

Aanmelden via mail: leden@atelierdekrommemijdrecht.nl.

Dinsdag 22-12, kerstkaarten maken olv Moniek van Dijk
Woensdag 23-12, ‘Kerstornamenten’ olv Ineke van de Water


Dinsdag 29-12, ‘Acryl op houten plank’ met docent Moniek

Woensdag 30-12, ‘Collage à la Matisse’ met docent Ineke
Workshop Acryl Pouring

Op zaterdag 7 & 14 november is er een 2-daagse Acryl pouring workshop onder leiding van docent Ellen Stapper-Müller. De eerste dag gaat het vooral om het aanleren van de verschillende technieken en de tweede dag gaan we met de kennis en vaardigheid een mooi werkstuk maken. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende onderwerpen bijvoorbeeld een bloemenpracht schilderij, of een portret met acryl pouring geswiped haar is ook prachtig. Ook is een acryl pour heel geschikt om erover heen te schilderen. Minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers kunnen aan de workshop meedoen, van 9:30 tot 11:45. Kosten: 30 euro inclusief materiaal. Heb je interesse of wil je aanmelden: mail naar leden.atelierdekrommemijdrecht.nl en voor meer voorbeelden zie https://atelierdekrommemijdrecht.nl/workshops

Aangescherpte Coronamaatregelen oktober


Naar aanleiding van de recente maatregelen graag attentie:

😷 Dringend advies: draag aub je mondkapjes in de centrale hal.
Dit is een publieke ruimte. In ons eigen atelier verzoeken wij jullie een mondkapjes te dragen wanneer je geen anderhalve meter afstand kunt houden. 

Pas goed op elkaar! Houd je aan de regels van het RIVM: 

Workshop Ouder-kind

De ouder-kind workshop wordt al een aantal jaren georganiseerd voor een ouder en een kind (vanaf 8 jaar) of voor een ouder en 2 kinderen. De ouder kan uiteraard ook een verzorger, leuke oom of tante, of grootouder zijn. Dit seizoen bieden we 2x een workshop van 2 lessen op zaterdagen, het eerste tweetal in oktober, de tweede set in maart. De onderwerpen van de lessen in oktober en maart zijn verschillend en minimaal 5, maximaal 9 personen kunnen meedoen.

De workshop op 17 en 24 oktober behandelt 2 leuke onderwerpen onder leiding van docent Moniek van Dijk. De 1e zaterdag gaan we aan de hand van een zelf meegenomen foto op A-4 formaat, met de zogenaamde techniek ‘zentangle’ samen 1 groot werk te maken zoals voorbeeld hieronder. De foto kan in zwart-wit zijn of in kleur en met 1 of 2 personen. De tweede zaterdag gaat het creatieve junior-senior duo samen 1 grote bloemenzee met acryl op doek maken.
Op https://atelierdekrommemijdrecht.nl/workshops vind je meer voorbeelden en ook info over de andere workshops.
Aanmelden kan via mail aan leden@atelierdekrommemijdrecht.nl.Start seizoen 2020-2021

Over een ruime week gaan de lessen in het AKM atelier aan de Karekiet 49 in Mijdrecht weer beginnen, vanaf maandag 30 augustus. In 14 groepen op verschillende dagdelen krijgen de deelnemers les van ervaren docenten die nagenoeg allemaal academisch geschoold en gediplomeerd zijn op het vakgebied van beeldende kunst. Bij verschillende dagdelen is nog plek, met name op de dinsdagavond, woensdagochtend, woensdagmiddag jeugd, donderdagochtend, donderdagavond, vrijdagmiddag en vrijdagmiddag jeugd. En voor nieuwe aanmeldingen is nog steeds de jubileumactie van toepassing: 10 lessen voor 40 euro.
Meer info via: leden@atelierdekrommemijdrecht.nl

Artikel uit De Nieuwe Meerbode van 12-08-2020

Nieuw programma 2020-2021 in de maak

Tot eind augustus 2020 is er geen les in het atelier van AKM, het is vakantie. Achter de schermen zet het bestuur de laatste puntjes op de i van het nieuwe jaarprogramma dat loopt van maandag 31 augustus tot half juni. Rond eind juni verwachten we het nieuwe programma te publiceren.
(In verband met de Coronamaatregelen zullen de groepen voorlopig met maximaal 9 deelnemers per dagdeel les volgen).

Inschrijven kan via: https://atelierdekrommemijdrecht.nl/inschrijven
Op de hoogte blijven: https://atelierdekrommemijdrecht.nl/nieuwsbrief
Vragen/info: leden@atelierdekrommemijdrecht.nl

Donatie SC Johnson Cultuurfonds DRV

Begin mei ontving AKM via de gemeente bericht over een mooi initiatief van SC Johnson Cultuurfonds DRV dat 15.000 euro vrij maakte voor culturele organisaties die financieel te lijden hebben onder de coronacrisis.

Daar hebben we op gereageerd. Met name om te kunnen voldoen aan de anderhalve meter norm is het lokaal opnieuw ingericht en het maximale aantal deelnemers per cursus is teruggebracht van 12 naar 9. Daardoor gaan inkomsten omlaag terwijl de docenten de gebruikelijke vergoeding ontvangen. Op 28 mei werd ons gemeld dat de gevraagde 500 euro aan AKM beschikbaar is gesteld. Op 10 juni werd de cheque overhandigd aan Hetty.