Over ons

Atelier De Kromme Mijdrecht (AKM) is een vereniging van amateur kunstenaars die in of rondom de gemeente De Ronde Venen wonen. Bij ons leert iedereen, van jong tot oud, tekenen en schilderen onder begeleiding van ervaren kunstdocenten.

 

De vereniging is opgericht in 1980 door Gijs Piera, Diny Maarsse en Bep Tillart. Op 31 maart 1980 nam Gijs Piera het initiatief om in Mijdrecht een ‘vereniging van amateur beeldende kunstenaars’ op te richten. Het kreeg de naam ‘Atelier de Kromme Mijdrecht’. Sindsdien hebben honderden kinderen en volwassenen kennis kunnen maken met de kunst van het tekenen en schilderen. Een aanzienlijk aantal van hen heeft zich tot ware kunstenaars ontwikkeld of heeft zich later, door enthousiasme gedreven, aan een kunstacademie tot een professionele kunstenaar laten opleiden. Tal van leden van het eerste uur zijn nog altijd lid en genieten van het sociale contact en de creatieve ontwikkeling die zij nog steeds doormaken. Van ongeveer 30 leden is de vereniging in de loop van de jaren uitgegroeid naar meer dan 100, verspreid over 15 dagdelen.

*********************************************************************

In maart 2020 bestond AKM 40 jaar, dat hebben we willen vieren met een aantal feestelijke activiteiten maar het coronavirus gooide roet in het jubileumgebeuren. Enkel de jubileumaanbieding voor nieuwe cursisten hebben we 2 blokken kunnen aanbieden: in het voorjaarsblok 3 van seizoen 2019-2020 en
in blok 1 van seizoen 2020-2021. Starters konden 10 lessen meedoen tegen het sterk gereduceerde tarief van 40 euro. 

*********************************************************************

Op woensdag- en vrijdagmiddag wordt er lesgegeven aan jeugd vanaf 8 jaar en de rest van de week aan volwassenen. De lessen van het atelier worden gegeven door ervaren docenten; deels professionele kunstenaars, deels vergevorderde leden.

 

Deze docenten leren de deelnemers tekenen en schilderen met uiteenlopende materialen, zoals potlood, houtskool, grafiet, krijt, pastel aquarel-, acryl- en olieverf (traditionele en op waterbasis).

 

Naast de reguliere schilder- en tekenlessen bieden we een aantal speciale workshops van 1 tot 3 dagdelen, meestal op zaterdagochtenden. Ouder-kind workshops, Powertex workshops en workshops “Op Maat” zijn populair (zie voor datums onderaan in het cursusprogramma).

Verder wordt ieder jaar een kunstavond georganiseerd, geïnteresseerde leden bezoeken een kunstenaar in de omgeving. In november 2017 waren we te gast bij Akke Fokker, Ramon Otting bezochten we in oktober 2019.   

September/Oktober is ook de periode voor de jaarlijkse kunstreis, zie bijvoorbeeld de laatste kunstreis naar Alkmaar.

 

Wil je meer weten over de vereniging klik dan op de knoppen boven in de menubalk en navigeer door onze website.

Veel plezier!