Over ons

Atelier De Kromme Mijdrecht (AKM) is een vereniging van amateur kunstenaars die in of rondom de gemeente De Ronde Venen wonen. Bij ons leert iedereen, van jong tot oud, tekenen en schilderen onder begeleiding van ervaren kunstdocenten.

 

De vereniging is opgericht in 1980 door Gijs Piera, Diny Maarsse en Bep Tillart. Op 31 maart 1980 nam Gijs Piera het initiatief om in Mijdrecht een ‘vereniging van amateur beeldende kunstenaars’ op te richten. Het kreeg de naam ‘Atelier de Kromme Mijdrecht’. Sindsdien hebben honderden kinderen en volwassenen kennis kunnen maken met de kunst van het tekenen en schilderen. Een aanzienlijk aantal van hen heeft zich tot ware kunstenaars ontwikkeld of heeft zich later, door enthousiasme gedreven, aan een kunstacademie tot een professionele kunstenaar laten opleiden. Tal van leden van het eerste uur zijn nog altijd lid en genieten van het sociale contact en de creatieve ontwikkeling die zij nog steeds doormaken. Van ongeveer 30 leden is de vereniging in de loop van de jaren uitgegroeid naar meer dan 100, verspreid over 13 dagdelen.


*********************************************************************
In maart 2020 bestaat AKM 40 jaar en dat gaan we vieren met een aantal feestelijke activiteiten.

Maart 2020 – Jubileumaanbieding blok 3
Nieuwe deelnemers kunnen 10 lessen in blok 3 volgen tegen het sterk gereduceerde tarief van 40 euro. Blok 3 start begin maart.

Mei 2020 – Open huis —> verplaatsen naar het najaar?
Op zaterdagmiddag 16 mei houdt AKM open atelier voor alle clubgenoten, docenten, oud leden en betrokkenen. Een receptie van 14:30 tot 17:00u met een expositie, live schilderen, muziek en activiteiten voor de jeugd.

Juni 2020 – Expositie
Vanaf begin juni zal de expositie in het Gezondheidscentrum aan de Hoofdweg nummer 1 starten in het teken van het jubileum. Het thema van de expositie is Kunst en Vrijheid.

*********************************************************************

Op woensdag- en vrijdagmiddag wordt er lesgegeven aan jeugd vanaf 8 jaar en de rest van de week aan volwassenen. De lessen van het atelier worden gegeven door ervaren docenten; deels professionele kunstenaars, deels vergevorderde leden.

 

Deze docenten leren de deelnemers tekenen en schilderen met uiteenlopende materialen, zoals potlood, houtskool, grafiet, krijt, pastel aquarel-, acryl- en olieverf (traditionele en op waterbasis).

 

Naast de reguliere schilder- en tekenlessen bieden we een aantal speciale workshops van 1 tot 3 dagdelen, meestal op zaterdagochtenden. Ouder-kind workshops, Powertex workshops en workshops “Op Maat” zijn populair (zie voor datums onderaan in het cursusprogramma).

Verder wordt ieder jaar een kunstavond georganiseerd, geïnteresseerde leden bezoeken een kunstenaar in de omgeving. In november 2017 waren we te gast bij Akke Fokker, Ramon Otting bezochten we in oktober 2019.   

September/Oktober is ook de periode voor de jaarlijkse kunstreis, zie bijvoorbeeld de laatste kunstreis naar Alkmaar.

 

Wil je meer weten over de vereniging klik dan op de knoppen boven in de menubalk en navigeer door onze website.

Veel plezier!