Volwassenen

Het cursusjaar voor volwassen leden bestaat uit 3 blokken van elk 10 lessen. Een seizoen begint eind augustus met blok 1, eind november volgt blok 2 en het laatste blok 3 start eind februari. Dit ter indicatie, zie voor exacte datums deze link naar het actuele het cursusprogramma. Ieder blok heeft een andere docent. Een les duurt 2 uur en een kwartier. Je kunt ook 1 blok van 10 lessen volgen, dan ben je cursist. Of je stapt in bij een blok dat al gestart is (je betaalt dan het tarief vanaf de gestarte les). Via deze link vind je het actuele cursusprogramma.  


Lesblokken

Tijdens de lesblokken word je gestimuleerd om nieuwe schilder- en tekenvaardigheden te leren en je bekwaamheid verder te ontwikkelen. We streven ernaar in het programma van elke groep een afwisseling te bieden tussen combinaties van techniek/materiaal/onderwerp aan de ene kant en het bedenken/uitvoeren van eigen projecten aan de andere kant. De docent zorgt met stimulerende opdrachten dat je je vaardigheden blijft ontwikkelen. Bij meer ervaren leden heeft de docent daarbij een meer coachende rol en geeft individuele begeleiding. Elk jaar werkt een wisselend aantal docenten voor AKM. De meeste docenten zijn academisch geschoold en gediplomeerd, en hebben kennis opgedaan door jarenlange ervaring in het lesgeven op het vakgebied van beeldende kunst.


Beginners

De groepen bestaan vooral uit deelnemers die al meerdere jaren met veel plezier bij AKM schilderen en tekenen. Sommige deelnemers volgen 1 of 2 blokken van een seizoen. In ieder blok zijn er wel nieuwe deelnemers, creatieve beginners die op zoek zijn naar een nieuwe hobby en zich afvragen of tekenen en schilderen iets voor hen is. Enkel door te doen kun je dat ervaren! En je kunt gebruik maken van een gratis proefles om te zien of het bevalt. Materiaal voor deze proefles kun je van AKM gebruiken. Na 1 les kan het nog steeds best lastig zijn om te zien of je je draai gaat kunnen vinden, waarom dan niet het blok verder vervolgen? Je zal zien dat je na 10 lessen door de docent én door de medecursisten én door wat je hebt kunnen maken, nog meer geïnspireerd raakt!


Onderwerp en materiaal

In het cursusprogramma staan de dagdelen per seizoen met docent en onderwerp en/of materiaal. Dit onderwerp en materiaal zijn slechts een suggestie. Het staat je te allen tijde vrij om aan een eigen onderwerp te werken, de docent zal daarbij helpen. Vaak wordt er met acrylverf gewerkt. Daarnaast zien we: aquarel, droge technieken zoals potlood , krijt of houtskool, gemengde technieken (een mix van verf, verdikkingen, en allerhande materialen), H2Oil en olieverf. Olieverf gebruiken we niet op donderdagmiddag. Voor de poefles kun je materiaal van de club gebruiken, de docent kan advies geven wat je het beste voor het vervolg kunt aanschaffen. 


Workshops

Ieder seizoen bieden we een aantal speciale workshops, meestal op zaterdagochtenden. Momenteel zijn de workshops ouder-kind, pouring en Powertex populair (Zie https://atelierdekrommemijdrecht.nl/workshops).


Workshop ‘Op maat’

Met ingang van cursusseizoen 2019-2020 is het voor groepjes tot ongeveer 10 personen mogelijk een ‘Workshop op Maat’ in ons atelier te volgen. Dat kan zijn als onderdeel van een personeelsuitje, vrijgezellenfeestje of verjaardagsviering of welke gelegenheid dan ook.
Al naar gelang de wensen wordt er een docent of begeleider bij gezocht en wordt er materiaal verstrekt. Van deze wensen hangt ook het af te spreken ‘prijskaartje’ af. De workshops kunnen worden gegeven op dagdelen waarop er geen reguliere cursussen zijn ingepland. 

Modeltekenen op dinsdagavond

De dinsdagavond is speciaal voor het beter leren tekenen en schilderen naar ongekleed mannelijk en/of vrouwelijk model. De les bestaat uit een aantal sessies: van snelle schetsen van een paar minuten tot langere van maximaal een half uur. Tussen de sessies door bespreken de deelnemers kort elkaars werk. In korte tijd verbeter je je vaardigheden in kijken en schetsen. 
De dinsdagavond kan niet bestaan zonder modellen die ongekleed willen poseren. Als model ontvang je € 35,- per keer. Woon je buiten de gemeentegrenzen dan ontvang je een vergoeding voor je reiskosten. Opgeven kan bij Frank de Leeuw. Hij is bereikbaar op telefoonnumer 06-23936555 en via mail frank.d.deleeuw@planet.nl


Donderdagmiddag geen oplosmiddelen

Donderdagmiddag is een dagdeel dat speciaal is gereserveerd voor mensen die allergisch zijn voor oplosmiddelen. Op deze middag mag er niet met traditionele olieverf geschilderd worden.


Wat mee te nemen?

Voor de cursussen voor volwassenen geldt dat je je eigen spullen meeneemt: doek of papier, verf en kwasten. Voor informatie en advies kun je terecht bij de docent van de cursus. Bij een eerste les als nieuw lid of cursist kun je materiaal van AKM gebruiken. 


Gratis proefles!

Ben jij een volwassene en lijkt het je heerlijk om je vrije avond te besteden aan tekenen of schilderen? Dan kun je eerst eens een proefles doen om te zien of het bevalt. Materiaal kun je bij deze proefles van AKM gebruiken. 


Tarieven

Ga voor tarieven naar: https://atelierdekrommemijdrecht.nl/tarieven


Aanmelden of informatie

Inschrijven kan via deze link. Informatie vragen of ook inschrijven kan via mail aan: leden@atelierdekrommemijdrecht.nl