Volwassenen

Het cursusjaar voor volwassen leden bestaat uit 3 blokken van elk 10 lessen. Je kunt ook 1 blok van 10 lessen volgen, dan ben je cursist. Een les duurt 2 uur en een kwartier. We maken geen onderscheid meer tussen beginners- en vervolgcursussen. Via deze link vind je het actuele cursusprogramma.  


Lesblokken

Tijdens de lesblokken word je gestimuleerd om nieuwe schilder- en tekenvaardigheden te leren en je bekwaamheid verder te ontwikkelen. We streven ernaar dat er in het programma van elke groep een afwisseling is tussen combinaties van techniek/materiaal/onderwerp aan de ene kant en het bedenken/uitvoeren van eigen projecten aan de andere kant. De docent zorgt er met stimulerende opdrachten voor dat je je vaardigheden blijft ontwikkelen. Bij meer ervaren leden heeft de docent daarbij een meer coachende rol en geeft individuele begeleiding.


Workshops

Ieder seizoen bieden we een aantal speciale workshops, meestal op zaterdagochtenden. Momenteel zijn de ouder-kind workshops en Powertex workshops populair (zie voor datums onderaan in het cursusprogramma, voorbeelden vind je op https://atelierdekrommemijdrecht.nl/workshops).


Workshop ‘Op Maat’

Met ingang van cursusseizoen 2019-2020 is het voor groepjes tot ongeveer 10 personen mogelijk een ‘Workshop op Maat’ in ons atelier te volgen. Dat kan zijn als onderdeel van een personeelsuitje, vrijgezellenfeestje of verjaardagsviering of welke gelegenheid dan ook.
Al naar gelang de wensen wordt er een docent of begeleider bij gezocht en wordt er materiaal verstrekt. Van deze wensen hangt ook het af te spreken ‘prijskaartje’ af. De workshops kunnen worden gegeven op dagdelen waarop er geen reguliere cursussen zijn ingepland. 

 

Modeltekenen op dinsdagavond
De dinsdagavond is speciaal voor het beter leren tekenen en schilderen naar ongekleed mannelijk en/of vrouwelijk model. De les bestaat uit een aantal sessies: van snelle schetsen van een paar minuten tot langere van maximaal een half uur. Tussen de sessies door bespreken de deelnemers kort elkaars werk. In korte tijd verbeter je je vaardigheden in kijken en schetsen. 
De dinsdagavond kan niet bestaan zonder modellen die ongekleed willen poseren. Als model ontvang je € 35,- per keer. Woon je buiten de gemeentegrenzen dan ontvang je een vergoeding voor je reiskosten. Opgeven kan bij Frank de Leeuw. Hij is bereikbaar op telefoonnumer 06-23936555 en via mail frank.d.deleeuw@planet.nl


Donderdagmiddag geen oplosmiddelen

Donderdagmiddag is een dagdeel dat speciaal is gereserveerd voor mensen die allergisch zijn voor oplosmiddelen. Op deze middag mag er niet met traditionele olieverf geschilderd worden.


Wat mee te nemen?

Voor de cursussen voor volwassenen geldt dat je je eigen spullen meeneemt: doek of papier, verf en kwasten. Voor informatie en advies kun je terecht bij de docent van de cursus. Bij een eerste les als nieuw lid of cursist kun je materiaal van AKM gebruiken. 


Gratis proefles!

Ben jij een volwassene en lijkt het je heerlijk om je vrije avond te besteden aan tekenen of schilderen? Dan kun je eerst eens een proefles doen om te zien of het bevalt. Materiaal kun je bij deze proefles van AKM gebruiken. 

 

Tarieven
Ga voor tarieven naar: https://atelierdekrommemijdrecht.nl/tarieven


Aanmelden of informatie

Inschrijven kan via deze link. Informatie vragen of ook inschrijven kan via mail aan: leden@atelierdekrommemijdrecht.nl