Volwassenen

Het cursusjaar voor volwassenen bestaat uit 3 blokken van elk 10 lessen. Een les duurt 2 uur en een kwartier. Ben jij volwassene dan heeft het AKM beginnerscursussen en vervolgcursussen. Daarnaast is er een speciale avond waarop er getekend en geschilderd kan worden naar levend (ongekleed) model.

Beginnerscursussen

In drie studieblokken leer je werken met een aantal basistechnieken in droge techniek (potlood, houtskool en krijt), schilderen met dekkende verf (acryl- of olieverf) en aquarel en gemengde techniek. Al snel kun je verrassende stillevens, portretten en landschappen maken. Tegelijkertijd ontdek je welk materiaal je het meeste plezier geeft. (Start bij voldoende belangstelling)

Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen via e-mail: leden@atelierdekrommemijdrecht.nl

Vervolgcursussen

Tijdens deze cursussen word je gestimuleerd om je schildervaardigheden verder te ontwikkelen. We streven ernaar dat er in het programma van elke groep een afwisseling is tussen combinaties van techniek/materiaal en onderwerp aan de ene kant en het bedenken en uitvoeren van eigen projecten aan de andere kant. De docent zorgt er met stimulerende opdrachten voor dat je je vaardigheden blijft ontwikkelen. Bij meer ervaren leden heeft de docent daarbij steeds meer een coachende rol en geeft individuele begeleiding.

Workshop

In het komende seizoen wordt er op de diverse momenten in de week een aantal workshops gehouden. In een vijftal lessen maakt u kennis met diverse schilder- en/of tekentechnieken.  (zie cursusprogramma )

Aanmelden voor de workshops via mail leden@atelierdekrommemijdrecht.nl

Modeltekenen op dinsdagavond

Deze avond is speciaal voor het beter leren tekenen en schilderen naar ongekleed mannelijk en/of vrouwelijk model. Hij bestaat uit een aantal sessies: van snelle schetsen van een paar minuten tot langere van maximaal een half uur. Tussen de sessies door bespreken de deelnemers kort elkaars werk. De ervaring leert dat je in korte tijd je vaardigheden, in kijken en schetsen, verbetert.

Modellen gezocht!
De dinsdagavond kan niet bestaan zonder mannelijke of vrouwelijk modellen, die ongekleed willen poseren. Als model ontvang je € 35,- per keer. Woon je buiten de gemeentegrenzen dan ontvang je een vergoeding voor je reiskosten. Opgeven kan bij Frank de Leeuw. Hij is bereikbaar op telefoonnumer 06-23936555 en via mail frank.d.deleeuw@planet.nl

Dagdeel voor mensen met allergie voor oplosmiddelen

Donderdagmiddag is een dagdeel dat speciaal is gereserveerd voor mensen die allergisch zijn voor oplosmiddelen. Op deze middag mag er niet met traditionele olieverf geschilderd worden.

Wat mee te nemen

Voor de cursussen voor volwassenen (en jeugd vanaf 18 jaar) geldt dat je je eigen spullen meeneemt: doek of papier, verf en kwasten. Voor specifieke informatie kun je terecht bij de desbetreffende docent van de cursus die je gekozen hebt via  leden@atelierdekrommemijdrecht.nl

Proeflessen

Ben jij een volwassene en lijkt het je heerlijk om je vrije avond te besteden aan schilderen? Dan is er de mogelijkheid om één (of meer) proefles(sen) te volgen. De eerste proefles is gratis, u zorgt zelf voor materiaal.

Aanmelden kan via mail leden@atelierdekrommemijdrecht.nl