Jeugd

Ben je gek op tekenen en/of schilderen dan kun je bij AKM terecht voor les op woensdag- of vrijdagmiddag. Per seizoen worden 3 blokken van 10 lessen aangeboden met per blok verschillende onderwerpen en docenten. Een seizoen begint eind augustus met blok 1, eind november volgt blok 2 en het laatste blok 3 start eind februari. Dit ter indicatie, zie voor exacte datums deze link naar het actuele het cursusprogramma. Ieder blok heeft een andere docent, als het qua beschikbaarheid van de jeugddocenten lukt. Een gratis proefles om te zien of het bevalt kun je sowieso altijd doen, en dat hoeft niet aan het begin van een blok. Vind je het leuk dan kun je door met het blok en betaal je uiteraard enkel de resterende lessen.

De meeste kinderen melden zich per blok aan en zijn dan ‘cursist’, aan het einde van het blok stopt het lidmaatschap automatisch. Een kleiner aantal wordt lid en doet alle 3 blokken van een seizoen mee. Leden betalen een lager tarief per les dan cursisten. Leden gaan automatisch door met een volgend seizoen totdat men zich afmeldt (vóór 1 augustus).

Het maximale aantal per groep is 12 deelnemers, het minimum is 6.


Kalender en programma vind je hier: https://atelierdekrommemijdrecht.nl/cursusprogramma


Woensdagmiddag (tot 12 jaar)


Op woensdagmiddag ben je welkom als je op de basisschool zit en tussen 8 en 12 jaar oud bent. Er zijn 2 groepen, een eerste groep heeft les van 14:15 tot 15:30u. De 2e groep van 15:30 tot 16:45u. Er zit geen verschil tussen de groepen.

Hieronder 2 foto’s van schilderkunst waarmee 2 kinderen van de woensdagmiddaggroep bezig zijn geweest.Vrijdagmiddag (12-19 jaar)


Een aantal jaren hebben we les gegeven aan middelbare scholieren tussen de 12 en 19 jaar oud, op vrijdagmiddag van 16:30 tot 17:45u. In seizoen 2023-2024 is er geen les geweest vanwege te kort aanmeldingen. Ook voor komend seizoen 2024-2025 (dat start in de 1e week van september) bieden we het niet meer aan. Wellicht later wel weer. 

Er is 1 jeugd-lid dat sinds seizoen 2023-2024 bij de volwassenen met de donderdagavondgroep mee doet, dat is van 8 tot kwart over 10.  Ze heeft het er erg naar de zin en twee blokken van 10 lessen gevolgd. We bieden blokken van 10 lessen in het najaar, winter of voorjaar op de volgende dagdelen: ma-av, di-mo, di-mi, wo-mo, wo-av, do-mo, do-mi, do-av en vr-mi. Het zijn lessen van 2 uur en een kwartier. Je kunt altijd een gratis proefles doen om te zien of het bevalt. En instromen bij een blok van 10 lessen kan ook. 


Lessen

Bij Atelier de Kromme Mijdrecht leer je welke creatieve talenten je hebt en hoe je die verder kunt ontwikkelen. Onze docenten helpen je daarbij door leuke, spannende en uitdagende opdrachten te geven. Zo leer je bijvoorbeeld:

  • Hoe je dingen zo kunt natekenen dat het “echt” lijkt.
  • Wat het “verdwijnpunt” is.
  • Hoe je schaduw en licht in een tekening kunt aanbrengen.
  • Hoe je kleuren kunt mengen.
  • Hoe je kleuren in een schilderij zo kunt combineren dat het mooier en leuker wordt om naar te kijken.


In een tekenblok wordt gewerkt aan opdrachten waarbij alle aspecten van de basistechnieken tekenen en schilderen gaandeweg aan bod komen, en met verschillende moeilijkheidsgradaties. Er zullen ook kleine projecten met de hele groep gemaakt worden. Zo kan ieder kind op zijn eigen niveau en snelheid werken. En kun je ieder moment aansluiten bij onze gezellige club.


Materiaal

Teken- en schildermateriaal is aanwezig op het atelier en gratis te gebruiken door de jeugd.


Tarieven

Ga voor tarieven naar: https://atelierdekrommemijdrecht.nl/tarieven


Aanmelden

Aanmelden kan via de knop ‘inschrijven’ en ‘aanmelden‘.
Je kunt ook aanmelden of informatie vragen via mail: leden@atelierdekrommemijdrecht.nl.