EXPOSITIE BERRY SCHOEMAKER

In Gezondheidscentrum De Ronde Venen is op 26 oktober een nieuwe expositie ingericht, die tot eind februari zal zijn te zien. Voor het eerst betreft het een solo-expositie. De tentoonstelling omvat schilderijen van Berry Schoemaker, een zeer veelzijdige kunstenares, die zowel figuratief als abstract werk maakt.
Desgevraagd vertelt Berry ons: ‘Van huis uit ben ik medisch analiste en heb me in m’n werkzame leven nooit bezig gehouden met actief kunst 
maken, behalve dan piano spelen. Als zovelen had ik het te druk met werken en kinderen opvoeden, hoewel ik altijd zeer geïnteresseerd was in alle kunstvormen.”
Toen Berry met pensioen ging en de kinderen de deur uit waren, realiseerde zij zich me dat de kans om actief iets met kunst te doen en misschien een nieuwe hobby te vinden nu was aangebroken.

Lessen gevolgd

Berry vertelt: “Vanaf dat moment ben ik lid geworden van Atelier de Kromme Mijdrecht en tevens van een beeldhouwclub. Met de twijfel in m’n hart hoelang ik dit vol zou houden. Nu, na 12 jaar schilderen en beeldhouwen en heel veel leermeesters, die me allerlei technieken hebben bijgebracht, ben ik er zeker van dat ik nooit spijt heb gehad van m’n keuze die me heel veel plezier heeft gebracht en nog steeds doet”.

Als je haar stijl wilt beschrijven, zie je dat zij ongetwijfeld een eigen handschrift heeft ontwikkeld. Zij staat echter open voor verschillende technieken en stijlen, met een voorkeur die uitgaat naar expressieve en abstracte schilderijen. Haar collectie is inmiddels te groot geworden voor haar atelier. vandaar dat zij nu een groot deel van haar werk wil exposeren. Je kunt er bij een bezoek aan het Gezondheidscentrum aan de Hoofdweg van genieten, maar het werk is voor geïnteresseerden ook te koop.
De tentoonstelling is te zien op werkdagen tijdens de openingsuren van het gezondheidscentrum.

 

kan geen reacties worden gegeven.