Nieuwsbrief 21/22-4


Beste leden, cursisten, jeugd en docenten, 

Hierbij weer een bericht van het AKM Bestuur. 

-Covid: De omikron variant lijkt minder gevaarlijk dan de voorgaande varianten, dus zijn de maatregelen geschrapt. Toch vraagt het bestuur de leden/cursisten vriendelijk om afstand te houden en eventueel op verzoek van groepsgenoten een mondkapje te dragen zodat iedereen weer lekker kan tekenen/schilderen. 

-Zoals afgesproken kun je aan het eind van het seizoen de contributie van gemiste lessen (minus €1,-) bij de penningmeester terugvragen (hoeft niet). 

-We zijn nog steeds op zoek naar een secretaris (voor notuleren, agenda maken voor 6 bestuursvergaderingen, nieuwsbrieven en persberichten maken). Verder zoeken we iemand die de evenementen wil gaan coördineren. En iemand die jeugdactiviteiten wil organiseren. Voor deze laatste twee taken is het niet nodig om lid van het bestuur te worden. Laat graag weten als je interesse hebt. 

Wijziging banknummer 
Het bestuur van AKM heeft besloten van bank te wisselen. De bankkosten per jaar van de ING zijn hoger en de Rabobank biedt voor cultuurinstellingen meer subsidiemogelijkheden. Onze nieuwe rekeninggegevens zijn: Atelier de Kromme Mijdrecht NL59RABO 0123 3565 12  Wilt u dit in uw gegevens wijzigen? De ING rekening komt te vervallen.

Corona compensatie 
-Het bestuur heeft over 2020 en 2021 Corona compensatie aangevraagd bij de gemeente De Ronde Venen. Deze aanvragen zijn beide toegekend. Het bestuur zal zodra dit uitgekeerd is, aan de docenten een compensatie aanbieden voor de door lockdown vervallen lessen. Deze compensatie betreft niet de volledige lesvergoeding maar is een mooie tegemoetkoming. 

-Niet alle leden en cursisten hebben de vorige periode gebruik gemaakt van de terugbetaalregeling die het bestuur heeft aangeboden. Mede hierdoor ziet het bestuur kans om de huidige tekentafels te vervangen. Het bestuur is zich hier op aan het oriënteren. 

Planning 2022/2023
Afgelopen week hebben we alle sleutelhouders gemaild met de vraag om per groep wensen aan ons door te geven. Is er een materiaal of onderwerp dat jullie graag volgend seizoen op jullie dagdeel als thema willen zien? Geef het door aan de sleutelhouder van de groep. Ook voorkeur voor docenten kan je aan ons doorgeven. Al moeten we met de planning natuurlijk wel rekening houden met de beschikbaarheid van de docenten en proberen we afwisseling in het oog te houden. 

Lokaal
In blok 1 heeft de woensdagochtendgroep het lokaal schoongemaakt en de was verzorgd. De woensdagavond heeft was in blok 2 aan zet en de beurt is nu in blok 3 aan de donderdagmiddaggroep. 

Workshops 
-Zaterdag 26 maart: Ouder-kind workshop o.l.v. Moniek van Dijk (9:30-11:45)
Kosten: ouder + kind: 30 euro, ouder + 2 kinderen: 40 euro (incl materiaal).
Er is nog plek voor 3 personen. 

-Maandag 25 april: “2 vogeltjes van powertex op natuursteen sokkeltje” met docent: Angelique Streefkerk (13:30-16:45). Kosten: € 49.00 Inclusief materiaal. 

Aanmelden/info via: leden@atelierdekrommemijdrecht.nl 

Exposeren
Op 1 maart is de expositie in het gezondheidscentrum aan de Hoofdweg gewisseld. Het is een heel diverse tentoonstelling geworden. Een expositie inrichten is een hele klus. Het bestuur wil de expositiecommissie heel hartelijk bedanken voor hun tomeloze inzet! Klasse! En inmiddels kunnen we ook melden dat zeker 2 doeken zijn verkocht. 


Straattheater
Na 2 jaar van afwezigheid vindt op zaterdag 18 juni van 11:00-17:00 uur het straattheater in Mijdrecht weer plaats. AKM heeft een kraam gereserveerd om live te schilderen en om zichzelf te presenteren. Onze vraag aan jullie: “Wie wil op 18 juni onze stand bemannen en wie wil er evt. ook wel live schilderen?” We denken aan een minimale bezetting van 2-3 personen per 2 uur, (van 11:00-13:00u, 13:00-15:00u en 15:00-17:00u). Tijdens deze periode kan de bemanning/bemensing 2 kleinere werken tentoonstellen / te koop aanbieden. Opgeven graag vóór 1 juni bij Hetty Vermeulen, hettywh@gmail.com met vermelding naam, voorkeur tijd en of je eventueel live wil schilderen. Het bestuur neemt het inrichten en opruimen voor haar rekening.

Vriendelijk gegroet!

Namens het bestuur: 
Maarten van Rossum
Hetty Vermeulen
Greet Burggraaff
Annemarie Bakker

 

kan geen reacties worden gegeven.