Feestelijke opening gebouw De Trekvogel

MIJDRECHT – Op zaterdag 28 september wordt in heel Nederland Burendag gevierd, het jaarlijks terugkerende feest met de buren uit de buurt. Het is een dag waarop de buurt samenkomt, waarbij veel mensen iets doen voor elkaar en de ruimte om hen heen. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich inzetten voor hun omgeving.

Op deze dag opent De Trekvogel aan de Karekiet 49 van 11 tot 16 uur voor iedereen zijn deuren. Deze voormalige basisschool heeft onlangs een andere bestemming gekregen en biedt nu onderdak aan een viertal maatschappelijke organisaties. De nieuwe gebruikers zijn Leerwerkplaats De Ronde Venen, onderdeel van Tympaan-De Baat, de Voedselbank, Inloophuis ’t Anker en kunstenaarsvereniging Atelier de Kromme Mijdrecht. Daarnaast gaat het gebouw ook als buurthuis een functie vervullen. Een eerste blijk daarvan is de viering van ‘Burendag’ in en rond het gebouw. De organisaties, versterkt door Werkgroep Groen van de wijk Twistvliet/Wickelhof, nodigen dan ook alle buurtbewoners en relaties van de organisaties uit voor de officiële opening, die om 11 uur zal worden verricht door wethouder Rein Kroon van gemeente De Ronde Venen.

Activiteiten

De organisatoren zorgen voor een gastvrije ontvangst met een hapje en een drankje. Daarnaast zullen er diverse activiteiten plaatsvinden en kunnen de bezoekers kennis maken met de betrokken organisaties. Naast het gebouw zal op het grasveld Roerdomp/Karekiet, voor jong en oud een zeskamp, met sport en denkspellen worden georganiseerd. Daarbij wordt gezocht naar het sportiefste, slimste en meest sociale team van De Ronde Venen. Je kunt samen met vrienden, kennissen, buurtgenoten of familie een team van zes tot acht personen vormen en daarmee de strijd aangaan tijdens de zeskamp. Je kunt winnen door goed samen te werken en elkaars kwaliteiten te benutten. Het Jongerenwerk van Tympaan-De Baat zorgt voor springkussens en een rodeostier. Je kunt je opgeven via m.vanbreukelen@stdb.nl of via 06 5105 3266.

Atelier de Kromme Mijdrecht richt in de centrale hal een expositie in.

De Werkgroep Groen zal buurtbewoners inspireren met groenideeën voor de tuin en de wijk en staat open voor suggesties voor het groen rond De Trekvogel.

Betrokken organisaties

De bezoekers van Burendag kunnen informatie inwinnen over de activiteiten van de betrokken organisaties. Wat de Voedselbank doet, behoeft nauwelijks enige toelichting. Op de nieuwe locatie zal zij, in een nieuwe opzet, hulp bieden aan gezinnen, die met minder dan het minimum-inkomen moeten rondkomen. Zij doen dit door deze gezinnen van voedsel en kleding te voorzien. Inloophuis ’t Anker is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met kanker in aanraking is gekomen. Als patiënt, ex-patiënt , naaste of nabestaande. Deze mensen biedt het inloophuis afleiding met bijvoorbeeld yoga, schilderen of zingen in het smartlappenkoor. Of gasten kunnen er praten met ervaringsdeskundigen die begrijpen wat de problematiek rond kanker inhoudt. Leerwerkplaats  De Ronde Venen, is er voor alle jongeren die tegen problemen aanlopen op het gebied van werk en school. De leerwerkplaats biedt begeleiding, ondersteuning, training en coaching om terug te keren naar school of werk. Binnen het project staan een zinvolle dagbesteding, het ontwikkelen van vaardigheden en kennismaking met diverse studierichtingen en vakgebieden centraal.  Atelier de Kromme Mijdrecht is een vereniging van amateur-kunstenaars, die al bijna 40 jaar bestaat. Zij organiseert, onder deskundige leiding, cursussen en workshops op het gebied van tekenen, schilderen en boetseren. Tenslotte is ook ‘de buurt’ betrokken. Werkgroep Groen zal zich, in samenwerking met de bewoners, bezighouden met de ‘groene aankleding’ van het terrein rond het gebouw. Op de Burendag kan men met vertegenwoordigers van de werkgroep hierover van gedachten wisselen. Tenslotte zal ook opbouwwerker  Annelies de Hoop met  buurtbewoners ideeën uitwisselen over activiteiten voor en met de wijk in De Trekvogel.

Burendag belooft een gezellige, sportieve en leerzame dag te worden. De officiële opening door wethouder Rein Kroon is om 11 uur. Daarna kun je tot 16 uur vrij binnenlopen.

kan geen reacties worden gegeven.