Workshops beelden boetseren

Op de zaterdagen 5 oktober en 11 en 18 januari organiseert Atelier de Kromme Mijdrecht workshops ‘Beelden Boetseren’ in haar nieuwe atelier aan de Karekiet 49 in Mijdrecht.

Daarmee treedt het AKM voor het tweede jaar buiten het vaste programma dat normaliter twee-dimensionale kunst betreft: tekenen en schilderen.

De workshops omvatten twee verschillende thema’s, die in combinatie of apart kunnen worden gevolgd. De workshop ‘IJsvogel’ bestaat uit één les op 5 oktober, van 9.15 tot 11.45 uur. Er wordt aan een ‘Dikke Dame’ gewerkt in twee lessen op 11 en 18 januari om dezelfde tijd. 

IJsvogel

De lessen worden gegeven door Angelique Streefkerk van Lique’s Creations & More. De workshop ‘IJsvogel’ kost € 12,50 per persoon, plus € 30 voor materiaalkosten. De workshop ‘Dikke Dame’ kost € 22.50 en de materiaalkosten zullen € 40 bedragen. Volgt men beide workshops in combinatie, dan bedragen de deelnamekosten € 32,50. De deelnamekosten dienen vooraf te worden overgemaakt op rekening NL98 INGB 0000 7685 33, ten name van Atelier de Kromme Mijdrecht, onder vermelding van naam deelnemer en vermelding ‘Workshop Powertex’. Het benodigde materiaal wordt door Angelique verstrekt bij aanvang van de workshop en dient dan contant met haar te worden afgerekend.

Powertex

Naast schilderen is het beelden van klei maken de grote passie van Angelique Streefkerk. Zij maakt haar beelden van Powertex klei, een zelf-hardende klei, die zij zelf maakt. Wanneer de klei is uitgehard, is het werkstuk zelfs geschikt om buiten neer te zetten.

Dikke Dame

In deze workshop zal het boetseren van een ijsvogel of ‘dikke dame’ het uitgangspunt zijn.

Om mee te doen heb je geen ervaring nodig, deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.

Je maakt het beeldje dat op een stenen sokkel is gemonteerd.

Laag voor laag bouw jij je creatie op en na afloop heb je een mooi, eigen gemaakt kunstwerkje.     

Je wordt geadviseerd een schort en kleding aan te trekken, waar klei en verf op mogen komen. Neem een doosje mee waarin het beeldje na afloop meegenomen kan worden. Ben je geïnteresseerd in deelname aan deze workshop, meld je dan aan via een email aan leden@atelierdekrommemijdrecht.nl  of via het contactformulier 

kan geen reacties worden gegeven.