KUNSTAVOND BIJ AKKE FEDDEMA

Op 1 november werden leden van Atelier de Kromme Mijdrecht, in het kader van de jaarlijkse Kunstavond, ontvangen door oud-lid Akke Feddema. Akke heeft jarenlang bij het atelier geschilderd en heeft zich ontwikkeld tot een zeer succesvolle kunstenares, die diverse prijzen in de wacht heeft gesleept. Zij schildert veel in opdracht.

 

Akke leidde de groeprond in haar smaakvol ingerichte huis in Wilnis,

waar ze vertelde over haar daar aanwezige kunst en over haar verzamelwoede. Meestal zijn dat zaken die zij bij kringloopwinkels koopt. Bijzonder is haar verzameling rond het thema ‘muis’.
Achter haar huis beschikt Akke over een ruim atelier, dat al even smaakvol is ingericht. Hier ging zij nader in op de door haar toegepaste olieve
rftechnieken. 

Zij gebruikt diverse dragers, waaronder marmeren tegels. Op de zolder van het atelier heeft zij een hoekje ingericht met informatie over een eend die in een plantenbak, op drie meter hoogte, een nest had gemaakt. Alle kuikens hebben de val bij het ‘uitvliegen’ overleefd. Eenmaal beneden voegde pa eend zich ook weer bij het gezinnetje. 

Zij heeft deze bijzondere gebeurtenis, die de landelijke media haalde, op marmeren tegels vastgelegd.
Op 8 november ontvangt zij een tweede groep AKM-leden, want de belangstelling was te groot om alle bezoekers in één keer te ontvangen.
Complimenten voor het prachtige werk en de ongelooflijke gastvrijheid!

 

 

 

 

.

kan geen reacties worden gegeven.