“Het langste schilderij” leidt tot Utrechts record.

langsteschilderij_5438 Op zondag  30 oktober werd het door Atelier de Kromme Mijdrecht geïnitieerde project ‘Het langste schilderij van De Ronde Venen’ afgerond met een expositie van de gemaakte schilderijtjes in het centrum van Mijdrecht.
Sinds het Straatfestival van Mijdrecht, toen de aftrap voor het project werd gedaan, is er door 1200 jongens, meisjes en volwassenen gewerkt aan het maken van schilderijtjes van 25 bij 25 cm, die aan een touw geregen van het Raadhuisplein tot aan het atelier van de kunstenaarsvereniging ‘het langste schilderij’ vormden. 
Het had uiteindelijk een totale lengte van 290 meter! Dat komt welliswaar niet in de buurt van het Nederlandse record, dat Coevorden met 925 meter op zijn naam heeft staan, maar betekent wel het Utrechtse record.
De inrichting van de expositie trok veel belangstelling. Sommigen waren teleurgesteld dat zij, ondanks de publiciteit, niet eerder van het project hadden geweten, want anders hadden ze graag meegedaan.
langsteschilderij-20161030-wa0000-1 Het was een ‘sport’ voor
sommige jonge deelnemers om, met ouders en grootouders, langs de route hun eigen schilderij terug te vinden. Tal van mensen hebben de gehele route langs gelopen of gefietst om de werken te bewonderen.
Vele handen…

Tal van leden zijn in de voorgaande dagen en op de dag zelf druk bezig geweest om de schilderijtjes geschikt te maken om aan een lang touw op te hangen en om de inrichting van de expositie te realiseren. Daarbij ging het ook even mis. Twee leden wisten de route niet goed genoeg en namen de verkeerde afslag…

Die vergissing werd weer gauw hersteld en uiteindelijk hing alles om 15.30 uur. Een half uur later werd de expositie alweer
ontmanteld.
Behalve van het passerende publiek kreeg de recordpoging ook belangstelling van de regionale media. RTV Utrecht, AD Groene Hart en lokale media waren aanwezig om verslag te doen.
Al met al was het een geslaagd initiatief, dat met medewerking van de deelnemende kunstenaars, devrijwilligers, enkele bedrijven en de gemeente kon worden gerealiseerd.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


kan geen reacties worden gegeven.