WORKSHOPS EN HET LANGSTE SCHILDERIJ

In de week van 21 november worden er diverse workshops door Atelier de Kromme Mijdrecht georganiseerd. Deze korte cursussen bestaan uit vijf lessen en kosten € 55. Daar komt dan nog € 7,50 bij voor materiaalkosten.
Vanaf maandag 21 november kunt u ’s morgens de workshop ‘Werken met acrylverf’ volgen en in de middagcursus staat aquarelverf centraal.
Op vrijdagavond, 25 november start de workshop ‘Droge technieken’ en op zaterdagmorgen 26 november ‘Werken met olieverf op waterbasis’
Als tenminste vijf personen zich voor de cursus inschrijven kan de workshop doorgang vinden. (klik)


Tijdens het Straattheaterfestival in Mijdrecht ging het uitdagende project ‘Het langste schilderij van De Ronde Venen’ van start. Inmiddels zijn er al een fors aantal werken ingeleverd, maar er zijn nog canvasboards beschikbaar voor degenen die aan dit creatieve project willen meedoen. Als u zich aanmeldt, krijgt u een canvasboard van 25 x 25 cm, tegen betaling van 1 euro statiegeld,om thuis aan de slag te gaan. U kunt ook tegen betaling van het statiegeld een doekje afhalen bij de vier bibliotheken in de gemeente, bij Hobby Dee, Dorpsstraat 62 in Mijdrecht, Van Asselen, Herenweg 132 in Vinkeveen, Boekhandel Mondria, De Lindenboom in Mijdrecht en in het atelier van Atelier de Kromme Mijdrecht aan de Eendracht 6 in Mijdrecht. Daar kunnen de beschilderde doekjes ook weer worden ingeleverd en krijgt u het statiegeld terug.
Ook scholen worden uitgenodigd om met hun leerlingen aan het project deel te nemen. Het project wordt in de vorm van verf gesponsord door schildersbedrijf Van Asselen en hobbywinkel Hobby Dee.
De schilderijtjes dienen vóór 24 oktober te worden ingeleverd.
Zondag 30 oktober worden de werken aaneen worden geregen tot één schilderij en in Mijdrecht geëxposeerd.kan geen reacties worden gegeven.